Wie is Liam De Smet, de 18-jarige middenvelder van Club Brugge en tweelingsbroer van Lenn?

Liam De Smet is een 18-jarige centrale middenvelder van Club NXT, de beloftenploeg van Club Brugge in de Challenger Pro League. Het opvallende is dat hij ook een tweelingsbroer heeft die in dezelfde ploeg uitkomt (Lenn). Vooral de laatste wedstrijden lijkt Liam De Smet zijn basisplek beet te hebben, en dat heeft hij volledig aan zichzelf te danken. Hoog tijd om dit talent wat beter te leren kennen!

Wie is Liam De Smet?

Liam De Smet werd geboren op 12 april 2004 en is op moment van schrijven achttien jaar oud. Hij speelt samen met zijn broer Lenn De Smet bij Club NXT, dat is de tweede ploeg van blauw-zwart in 1B. Ze zijn trouwens niet de enige tweelingsbroers in de ploeg, want ook Lynnt en Sem Audoor spelen bij Club NXT. Liam De Smet is een centrale middenvelder die ook iets defensiever uit de voeten kan. Hij heeft momentele een marktwaarde van 250.000 euro en is een echt Brugs jeugdproduct.

Club NXT

Dit seizoen speelde Liam De Smet al achttien wedstrijden voor Club NXT. Twaalf keer in de Challenger Pro League en zes keer in de UEFA Youth League. Zo stond hij onder meer in de basis tegen Bayer Leverkusen, Atlético Madrid, SL16 FC, RSCA Futures, Beerschot, RWDM, Jong Genk en Lommel. Sinds speeldag twaalf lijkt hij een vaste waarde te zijn bij Club NXT. Benieuwd of hij binnenkort zijn debuut kan maken in de A-kern, want het is geen geheim dat het onder hem iets beter gaat in de Challenger Pro League.

De twee tweelingsbroers trainen uiteraard vaak samen:

Ook interessant