Wat een switch: JPL-speler met 2 caps voor de Rode Duivels wordt opgeroepen voor … DR Congo

De interlandbreak zit er inmiddels op, maar dat wil niet zeggen dat er geen opvallende feitjes meer zijn. Zo is er een vreemd gegeven over Joris Kayembe. De linksmidden van Charleroi speelde in het verleden twee oefeninterlands voor België, maar werd de afgelopen interlandbreak opgeroepen voor DR Congo. Op die manier kan hij dus nog wijzigen in de keuze voor welk land hij wil uitkomen. Een oude bekende uit de Jupiler Pro League, Theo Bongonda, was tijdens de gebeten hond na het pijnlijke puntenverlies van Congo tegen Mauritanië (1-1).

Joris Kayembe 

De 28-jarige Congolees is geboren in Brussel en maakte op acht oktober 2020 zijn debuut onder Roberto Martinez bij de Rode Duivels. Hij speelde twee oefeninterlands voor België. Tegen Zwitserland mocht hij zeven minuten spelen en in de oefenpot tegen Ivoorkust kreeg Joris Kayembe amper één minuut speeltijd. In de Jupiler Pro League speelde hij al 25 wedstrijden dit seizoen. Daarin was hij goed voor één doelpunt en één assist. Momenteel doet Charleroi nog volop mee in de strijd om een plekje in de top acht.

Joris Kayembe opgeroepen Congo

Ondanks de twee oefenduels bij de Rode Duivels kan Joris Kayembe nog steeds beslissen om voor Congo te spelen. Afgelopen interlandperiode werd hij opgeroepen voor het Afrikaanse land. DR Congo speelde twee wedstrijden met het oog op kwalificatie voor de Afrika Cup, hij speelde wel geen enkele minuut over de twee duels. Hij doorliep verschillende jeugdreeksen bij Standard alvorens naar Porto B te trekken. In januari 2020 trok Joris Kayembe terug naar zijn geboorteland om bij RSC Charleroi te gaan voetballen. Benieuwd of de sterkhouder van Charleroi voor ons land zal kiezen of toch voor DR Congo. 

Dat Joris Kayembe over heel wat kwaliteiten beschikt, bewijst hij hieronder:

Net binnen