Vlaamse 3de Nationaler kan jaar na pijnlijk verlies in eindronde dominant kampioen spelen ... 60/75!

Geleidelijk aan raken de eerste kampioenen in het Belgisch amateurvoetbal bekend. Voornamelijk dan in de Provinciale reeksen, denk maar aan SV Blauw Wit Temse en SK Lokeren Doorslaar. Maar ook in de Nationale reeksen zijn er twee ploegen die zich reeds tot kampioen mochten kronen: het Waalse Rochefort en het Vlaamse Tempo Overijse. Die laatste club uit de provincie Vlaams-Brabant telt na 25 speeldagen al twaalf punten voorsprong in Derde Nationale A en kan niet meer bijgebeend worden. Proficiat!

Tempo Overijse kampioen

Tempo Overijse is een ploeg uit Derde Nationale A. De ploeg uit de provincie Vlaams-Brabant speelt met het stamnummer 8715 en werd opgericht in 1998 na een fusie tussen VEM Tombeek en KFC Overijse. De club in rood-wit mag zich na 25 speeldagen kampioen noemen na een 60 op 75. Ze scoorden 64 keer en kregen amper 26 doelpunten binnen. Ze tellen twaalf punten voorsprong op Hamme en veertien punten op Voorde-Appelterre. Met nog maar drie wedstrijden te gaan, kunnen ze onmogelijk nog bijgebeend worden. Ervaring in Tweede Nationale heeft Tempo Overijse natuurlijk al, want nog maar enkele seizoenen geleden waren ze er al actief.

De titel van Tempo Overijse is volledig terecht. Over het ganse seizoen wonnen ze tot nog toe maar liefst negentien keer, speelden ze drie keer gelijk en verloren ze slechts drie keer. Dat lijkt misschien minder goed dan sommige Provinciale ploegen, maar laat ons niet vergeten dat het niveau in de Nationale reeksen veel dichter bij elkaar ligt en het niet makkelijk is om de competitie te domineren. De eerste periodetitel ging nog naar Voorde-Appelterre, maar over het ganse seizoen was Tempo Overijse het meest constant. 

Beker van België

Al voor aanvang van het seizoen was Tempo Overijse de grote titelfavoriet. Vorig seizoen eindigden ze al derde in Derde Nationale en konden ze net niet promoveren naar Tweede Nationale na pijnlijk verlies tegen Torhout in de eindronde. Ze begonnen meteen uitstekend aan het seizoen met een achttien op achttien en leken enkel door Voorde-Appelterre bedreigd te kunnen worden. Ook in de Beker van België deed Overijse het uitstekend. Ze overleefden maar liefst vier rondes en dat drie keer op verplaatsing. In de eerste ronde werd makkelijk met 4-0 gewonnen van FC Schaerbeek, een club uit Tweede Provinciale. De volgende ronde werd een echte nagelbijter tegen Wevelgem City (Eerste Provinciale). De penaltyreeks na de 3-3 werd met maar liefst 7-8 gewonnen. In de derde ronde ging Overijse met 0-2 winnen in Deerlijk Sport, terwijl de grootste stunt plaatsvond tegen RFC Liège, een ambitieuze club uit Eerste Nationale die promotie naar 1B ambieert (1-2 winst). Verloren werd pas tegen Lokeren-Temse (1-0).

tempo overijse kampioen

Hier zien we de spelers van Tempo Overijse na hun bekerstunt in Luik:

Begijnhofstadion

Leuk feitje: in het Begijnhofstadion van Tempo Overijse werden ook al interlands en trainingen van nationale ploegen afgewerkt. Zo was het stadion in 2016 de thuisbasis voor de Belgische U17 ter voorbereiding op het EK in Azerbeidzjan. Ook de nationale elftallen van Italië, Duitsland, Engeland en België trainden er al.