Club-fans duiden 1 zwakke schakel aan vs Genk: "Raakt niet in de match!"

Genk en Club Brugge mochten de Belgische Super Sunday aftrappen om 13u30. De thuisploeg werd in Brugge opgerold en incasseerde een 4-0 nederlaag. De Limburgers zullen uit zijn op revanche en willen hun titeldromen nieuwe hoop inblazen. Bij Club Brugge daarentegen loopt alles op wieltjes onder Nicky Hayen. Met drie punten springt het tijdelijk over Anderlecht naar de eerste plek.

Gebeurtenissen eerste helft

Binnen de eerste vijf minuten was het Club Brugge die als eerste een kans kon afdwingen. Nusa kon zijn kopbal niet op doel richten. Het antwoord van Genk kwam via rechts met El Ouahdi die don doorstoten richting Jackers. De Marokkaan punterde de bal net naast. Het was tot op het halfuur wachten voor een nieuwe Brugse kans. Vanaken kreeg de bal tot bij Thiago, die niet genoeg kracht achter zijn kopbal kreeg. Ook Genk werd even later nog eens gevaarlijk met een schot van Hrosovsky vanop de rand van de 16 meter. Club Brugge kan dan toch de score openen op een nogal bizarre manier. Sabbe's voorzet vliegt met wat hulp van Genk-verdediger McKenzie voorbij Maarten Vandevoordt. 

Ondanks de voorsprong aan rust lag Club Brugge bijna de hele eerste helft onder. De Club-fans zagen één man die niet op de afspraak is en volgens hen gewisseld moet worden. Nusa kwam nauwelijks aan de bal en wanneer hij die kreeg, leed hij al te vaak balverlies. Voetbalflitsen bundelde enkele blauw-zwarte reacties:

Meer lezen over deze wedstrijd? Klik hier!