Throwback: Habib Habibou gooit eend tijdens de match hardhandig over de reclameborden (VIDEO)

Bij Voetbalflitsen houden we ervan om grappige of nostalgische throwbacks van onder het stof te halen. Vandaag is dat niet anders. We willen het namelijk even hebben over een 'befaamde' actie van Habib Habibou, een ex-aanvaller van Zulte Waregem, Charleroi, Gent en KSC Lokeren. Exact dertien jaar geleden zorgde hij namelijk voor het 'eendincident'. Dat zal wellicht nog een belletje doen rinkelen.

Habib Habibou eend

Op 30 oktober 2010, vandaag exact dertien jaar geleden, nam Zulte Waregem het in de Jupiler Pro League thuis op tegen Lokeren. Terwijl de wedstrijd bezig was, gebeurde er iets zeer vreemd. Uit het niks belandde er namelijk een verloren gelopen eend op het veld. Nadat Lokeren-doelman Jugoslav Lazic het niet aandurfde de eend te pakken, deed Habib Habibou zelf een poging en pakte hij de vogel beet. Hij liep naar de achterlijn en gooide de eend op hardhandige wijze over de reclameborden. De wedstrijd eindigde overigens op een 1-1 gelijkspel na doelpunten van Rémi Maréval en Benjamin De Ceulaer.

Incident vliegende eend Zulte Waregem-Lokeren

Habibou werd voor de rest van die match uitgefloten door het publiek en kreeg in de weken nadien verschillende doodsbedreigingen te verwerken. Velen vonden hem namelijk over de schreef gaan en totaal niet diervriendelijk handelen. Over het incident zelf zei Habibou het volgende: "Ik zal dit nooit meer doen. Mijn excuses aan iedereen die ik heb gekwetst". Habibou werd voor dit incident door het interprogramma 'De Betweters' verkozen tot 'Sloef van het Seizoen'. Daarnaast leverde het Habibou de bijnaam 'de eendenvanger van Zulte Waregem' op.

Carrière Habib Habibou

De nu 36-jarige Habib Habibou heeft in zijn carrière heel wat ploegen gekend. De aanvaller uit Centraal-Afrika speelde in ons land bij AFC Tubize, Zulte Waregem, Charleroi, Gent en Lokeren. Alles samen speelde hij 162 wedstrijden in de Jupiler Pro League en was hij daarin goed voor 57 doelpunten en 23 assists. Hij beleefde ook nog avonturen in Frankrijk, Roemenië, Turkije, Israël en Qatar. In 2017 kreeg hij een celstraf van twee jaar in ons land omdat hij maar liefst 35 keer betrapt werd op het rijden zonder geldig rijbewijs. Een vreemde vogel, en dat mogen we gerust letterlijk nemen.

Bekijk hieronder nog eens het incident van Habib Habibou met de vliegende eend: