Goed luisteren Rode Duivels! Beste doelman ter wereld verklapt zijn zwakke plek

De kans is groot dat de Rode Duivels het in een eventuele kwartfinale zullen opnemen tegen de Duiters. Bij die Mannschaft staat ene Manuel Neuer in het doel, vaak de beste doelman ter wereld genoemd. Het is zeldszaam dat topspelers vrijuit en eerlijk praten over hun sterktes en zwaktes, maar ze bestaan.

In het recent verschenen boek How The World’s Best Play The Modern Game van auteur Grant Wahl verklapt Neuer zijn – al even zeldzame – zwakke punten. Hij vertelt namelijk open en eerlijk dat zijn rechterkant zijn zwakke zijde is en dat hij daar al jaren aan werkt. “Qua kracht en explosiviteit duik ik nu even vlot naar rechts als naar mijn goede linkerkant, maar het blijft anders. Rechtveren vanop de grond doe ik nog altijd anders naar rechts. Als je goed oplet, zie je dat dit minder natuurlijk oogt.”

Goed om te weten voor Romelu Lukaku, Dries Mertens of Eden Hazard. Ook de Belgische luchtmacht en vooral zijn foeriers als Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco en Thomas Meunier krijgen nog een gratis tip. Neuer is het namelijk niet eens met de stelling dat alle voorzetten in de kleine rechthoek sowieso voor de doelman moeten zijn: “Hoe lager de voorzet, hoe gevaarlijker en dus moeilijker voor mij om uit te komen. Dan blijf ik liever op mijn lijn staan.”

►Houdt Neuer de netten schoon tegen Mexico? odd 2.00

Wil je meespelen, maar weet je niet hoe? Het is simpel!

  1. Registreer je bij Unibet, het duurt minder dan een minuut
  2. Stort een bedrag naar keuze, het is veilig en simpel
  3. Kies jouw bet, in dit geval uitteam scoort minder dan 0,5 doelpunten. Met 10 euro kun je 20 euro verdienen!