Paars-witte iconen nemen afscheid van Roger Vanden Stock: "Hij was op de begrafenis van mijn zoontje"

De wedstrijd tegen Antwerp wordt de laatste onder voorzitter Roger Vanden Stock. Binnenkort neemt Marc Coucke het van hem over en dat leek ons het ideale moment om de sympathieke Brusselaar nog even in de schijnwerpers te plaatsen. In Het Nieuwsblad blikten enkele paars-witte iconen terug op hun tijd onder Vanden Stock. Wij nemen de beste fragmenten uit hun interviews:

Walter Bassegio (1987-2008: 4 titels):
"Als alles goed draait, is het makkelijk om voorzitter van Anderlecht te zijn, maar Roger Vanden Stock was er ook altijd op de momenten dat het moeilijk was. Toen mijn vader overleed kon hij mij ook vroeger laten terugkeren bij de ploeg waar ik aan uitgeleend werd".

Pär Zetterberg (1989-200 en 2003-2006: 6 titels):
"Roger Vanden Stock is een grote voorzitter, maar hij heeft vooral een hart van goud. Ik vergeet nooit zijn tranen na onze 1-4 zege op Genk. Eindelijk kampioen na vijf jaar van ellende. Hij liet zijn emoties de vrije loop die middag."

Vincent Kompany (1994-2006: 2 titels):
"Hij stond altijd dicht bij zijn ploeg, want wij moesten als spelers het blazoen van de familie bij Anderlecht hoog houden. Roger Vanden Stock bezorgde Anderlecht en zijn fans enorm veel vreugde. Ik wens hem een uitstekend seizoen, dicht bij zijn familie."

Aruna Dindane (2000-2005: 2 titels):
"Anderlecht, dat is Roger Vanden Stock. Als ik aan de voorzitter denk, zie ik nog steeds hoe hij na elke mooie overwinning in onze kleedkamer kwam en zei: Jonge, jonge, dat was goed. Proficiat voorzitter."

Nicolas Frutos (2006-2010: 2 titels, 1 beker):
"Ik ben Roger Vanden Stock dankbaar dat hij me de kans gaf deel uit te maken van Anderlecht, voor mijn één van de mooiste clubs van de wereld. Toen ik kritiek gaf op de medische staf, liet hij me mijn hart luchten en motiveerde me. Eén van de diepste gesprekken die ik ooit heb gehad."

Mbark Boussoufa (2006-2011: 2 titels, 1 beker):
"Iedereen die sprak met Roger Vanden Stock besefte: die man heeft veel voetbalverstand. Ik onthou vooral dat hij de dag voor een belangrijke wedstrijd naar de training kwam kijken. Hij had een enorme passie voor Anderlecht en werkte hard, maar was ook geduldig en eerlijk tegenover de spelers."

Dieumerci Mbokani (2006-2007 en 2011-2013: 3 titels):
"Ik heb Roger Vanden Stock altijd beschouwd als mijn papa. Ik vergeet nooit zijn steun toen mijn zoontje van vijf maanden overleed. Roger en zijn vrouw waren aanwezig in de kerk voor de begrafenis en hebben mij nadien moed ingesproken. Anderlecht zal niet meer hetzelfde zijn zonder hem."

Olivier Deschacht (1997-2018: 8 titels, 1 beker):
"Hij en zijn echtgenote zijn heel hartelijk en aimabel. Ik ontmoette nooit iemand die zo positief is als Roger Vanden Stock. Na een overwinning omhelsde hij al zijn spelers, maar na een grote ontgoocheling bleef hij weg uit de kleedkamers. Ik heb hem nooit echt kwaad gezien."