Boven Busquets én Shaqiri: shirt van ex-JPL-sensatie is best verkochte MLS-truitje na Messi

De naam Joao Klauss doet bij mening Belgisch voetballiefhebber wellicht nog wel een belletje rinkelen. De Duitse Braziliaan werd in de winter van 2021 door Hoffenheim een jaar bij Standard gestald en groeide er in no-time uit tot een smaakmaker. Vooral zijn start bij de Rouches was heel straf. Hij zou er uiteindelijk negen keer scoren en tien assists geven, alvorens aan STVV uitgeleend te worden en uiteindelijk terug te keren naar Duitsland. Sinds juli 2022 is hij echter aan de slag bij St. Louis City, in de MLS. En daar is hij opvallend populair...

Joao Klauss meest verkochte truitjes MLS

Joao Klauss trof dit seizoen al tien keer raak in achttien matchen in de MLS en is er heel erg populair. Dat valt ook te zien in de verkoop van de shirts. De voormalige spits van Standard en STVV is zowaar de speler met de tweede meest verkochte shirts in de hele competitie, na ene Lionel Messi. Daarmee laat hij bekende namen als Carlos Vela, Sergio Busquets, Riqui Puig en Xherdan Shaqiri achter zich. Opvallend lijstje, dat zeker!

joao klauss tweede meest verkochte truitje mls

Joao Klauss vs Real Salt Lake

Bij St. Louis City is Joao Klauss een waar fenomeen. Sinds zijn overgang naar Amerika zit hij aan veertien goals en vijf assists in 22 matchen. Hij is er bijzonder populair.

"Toekomstige Gouden Bal winnaar."

"Jullie zijn fantastisch. Super enthousiast voor dit team!"

"Man van de wedstrijd? Nee. Man van het jaar!"

"Hij blijft ons geschenken geven."

"Hij is hier, hij is daar, hij is overal, Joao Klauss..."

Bekijk hier één van de twee goals van Klauss tegen Real Salt Lake

Ook interessant