Alles over Filip Joos: voetbalcarrière, kinderen en leeftijd

Filip Joos is een ervaren rot in zijn vak. Sinds 1997 is hij actief als sportverslaggever, analist en voetbalcommentator. Hij werkt al heel zijn leven bij de sportdienst van de Vlaamse openbare omroep (Sporza), daarnaast werkt hij ook als voetbalcommentator voor Play Sports en daar doet hij vaak internationale topwedstrijden. Hij is tevens hét gezicht van Extra Time, dat sinds kort een nieuw format heeft

Wie is Filip Joos? 

Filip Joos werd geboren op 23 april 1973 te Dendermonde. Sinds jaar en dag is hij voetbalcommentator en één van de vaste gezichten van het voetbalprogramma Extra Time. 

Wat studeerde Filip Joos? 

Hij studeerde vertaler-tolk Frans-Italiaans in Antwerpen en studeerde in 1995 af. 

Heeft Filip Joos zelf gevoetbald? 

Ja, Filip Joos was een uitstekende voetballer in de lagere regionen van het Belgische voetbal. Zo speelde hij onder andere bij Lyra en Kemzeke. Zijn favoriete positie was diep in de spits. Op die positie kon hij doen wat hij goed deed, namelijk doelpunten maken. 

Heeft Filip Joos social media? 

Neen, hij zal het ook nooit hebben. Filip Joos is niet actief op Instagram, Twitter of Facebook. Dat doet hij bewust omdat hij zich niet wil conformeren aan de meningen van andere op social media. Hij kijkt ook niet naar andere voetbalprogramma's om zo zijn eigen mening niet te beïnvloeden. 

Heeft Filip Joos een favoriete ploeg?

Vooralsnog is het niet bekend of Filip Joos een favoriete ploeg heeft in België. Het is wel algemeen geweten dat hij een grote fan is van het Italiaanse voetbal, meer specifiek AS Roma.

Presenteert Filip Joos Extra Time? 

Hoewel Extra Time tegenwoordig niet meer met een échte presentator werkt, heeft Filip Joos dezer dagen wel de meest prominente rol in Extra Time. Hij werkt er eerder als moderator van de gesprekken, waar hij zelf ook actief aan deelneemt.

Heeft Filip Joos voor de Radio gewerkt? 

Ja, in het verleden heeft hij voor de radio gewerkt en daar kreeg hij in 2006 en 2008 ook twee prijzen voor, namelijk de Best Radiostem en de Gouden Stemvork. Nu is hij samen met Daan Heymans, Gilles De Coster en Sam Kerkhofs wekelijks te horen in de podcast 90 minutes van Sporza en Friends of Sports. 

Hoe oud is Filip Joos? 

Filip Joos is jarig op 23 april 1973 en is op moment van schrijven dus 50 jaar.

Heeft Filip Joos een vrouw en heeft hij kinderen?

Ja. Samen met zijn vrouw heeft hij twee Ethiopische kinderen geadopteerd: Jude en Zola. "Na het WK in Zuid-Afrika vloog ik rechtstreeks naar Ethiopië voor Jude, na het WK in Brazilië om Zola op te halen.", legde Joos uit.

Is Ruth Joos de zus van Filip Joos? 

Ja, radiopresentatrice Ruth Joos is de zus van voetbalcommentator Filip Joos. 

Heeft Filip Joos een boek geschreven? 

Hij heeft zelfs drie boeken geschreven. In 2010 verscheen zijn eerste boek: Ballenjongen. Dat is een verzameling van al zijn columns die hij ooit schreef voor De Morgen. Twee jaar later volgde zijn tweede verzameling van columns met de toepasselijke naam Ballenjongen 2. In 2018 kwam zijn derde en voorlopig laatste boek Pleinvrees uit. 

Commentaar op Twitter

Ondanks dat Filip Joos een onwaarschijnlijke kennis heeft van zowel het Belgische als het Internationale voetbal, krijgt hij toch vaak kritiek te verwerken via Twitter. 

Filip Joos bij Lyra

Hieronder zie je een samenvatting van een wedstrijd tussen Hamme en Lyra met Filip Joos in de basis. 

Ook interessant