Wie is Luna Vanzeir, de 5 jaar jongere zus van Dante Vanzeir en speelster van KRC Genk Ladies?

Dante Vanzeir is tegenwoordig aan de slag bij de New York Red Bulls. Al moeten we dat wel met een korreltje zout nemen, want de jonge Limburger is er geschorst na racistische uitspraken. Wist jij trouwens dat Dante Vanzeir een jongere zus heeft die eveneens op hoog niveau voetbalt? Luna Vanzeir is de naam en ze komt uit voor de KRC Genk Ladies. Tijd om deze knappe voetbalster wat beter te leren kennen!

Wie is Luna Vanzeir?

Luna Vanzeir is de vijf jaar jongere zus van Dante Vanzeir, ex-voetballer van onder meer KRC Genk, Beerschot, KV Mechelen en Union. Hij mocht zich ook al Rode Duivel noemen. Luna Vanzeir werd geboren op 7 januari 2003 en werkt aan haar eigen carrière! Dit seizoen kwam ze uit voor de KRC Genk Ladies, maar daarvoor kwam ze uit voor AC Tervant, Thes Sport en OH Leuven. Over haar transfer naar Genk zei Vanzeir het volgende: “De club overtuigde me met een ambitieus project en duwde nu echt door. Dat gaf echt vertrouwen en na overleg met mijn ouders en broer Dante,  heb ik er een contract voor twee seizoenen getekend. Samen met Genk Ladies wil ik met een jonge spelersgroep stappen voorwaarts zetten. Het wordt een mooie uitdaging. Aan de eerste training hield ik meteen een goed gevoel over. Ik voelde me er direct thuis", aldus Luna Vanzeir. 

Luna Vanzeir Red Flames

Op 12 juni 2021 maakte Luna trouwens haar debuut voor de Red Flames. Luna Vanzeir werd geboren in Beringen, is een aanvallende speelster en zo'n 164 cm groot. Ze heeft ook twee voetbalidolen. Bij de mannen is dat Kevin De Bruyne, "omwille van zijn speelstijl, zijn inzicht, zijn passing en precisie". Bij de vrouwen is dat de Braziliaanse Marta. "Ik vind het prachtig hoe zij voetbalt met die snelle voetjes. Een topspeelster", aldus de zus van Dante Vanzeir.

Luna Vanzeir Instagram

Voetbalflitsen zette de knapste foto's van Luna Vanzeir op een rijtje. Op Instagram telt ze meer dan 7.000 volgers.

Luna Vanzeir heeft een heel goede band met haar broer Dante Vanzeir, getuige onderstaande video:

Luna Vanzeir staat na een wedstrijd altijd open voor een interview: