Wie is Kazeem Olaigbe, 20-jarige Belg die mogelijk van Southampton naar Standard trekt?

Hoewel de Gouden Generatie Belgische voetballers als een nachtkaars uitdooft, hoeven we absoluut niet te vrezen dat we in een zwart gat zullen vallen. Kijk maar eens naar de Belgische U21, dat binnenkort een EK mag gaan spelen. Daar lopen al stuk voor stuk spelers met bakken talent. En ook in de leeftijdscategorieën daaronder lopen er groeibriljantjes rond. Eén daarvan is Kazeem Olaigbe van Southampton, die eerstdaags zijn handtekening zou zetten onder een contract bij Standard. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Kazeem Olaigbe Southampton Standard?

Kazeem Olaigbe werd geboren op 2 januari 2003 en speelde lange tijd in de jeugdopleiding van Anderlecht. In 2019 besloot hij om de stap over het kanaal te zetten en bij Southampton te tekenen. Daar stroomde hij door tot de U18 en beloften, waar hij vorig seizoen nog furore maakte door veertien keer te scoren in 25 matchen. En dus was een uitleenbeurt aan de orde, om eens te kunnen proeven van het voetbal op profniveau.

Kazeem Olaigbe Ross County Harrogate Town

In de zomer van vorig jaar werd de linksbuiten uitgeleend aan Ross County, een Schotse eersteklasser. De Belg was er echter niet zeker van een basisplaats, moest het vaak stellen met invalbeurten en kwam bovendien niet tot scoren in de Schotse Premier League. En dus bood Harrogate Town in januari een oplossing. Bij de Engelse vierdeklasser kwam Olaigbe wél aan de bak: hij stond er negentien keer aan de aftrap in de League Two en was daar goed voor drie goals en vijf assists. Genoeg om de interesse van Standard te wekken, dat hem nu lijkt over te nemen. Olaigbe doorliep in het verleden overigens ook zo goed als alle Belgische jeugdreeksen, tot de U20.

Kazeem Olaigbe in actie:

Ook interessant