Jonge Marokkaanse Belg speelt zichzelf in de kijker na 2 asissts en MOTM in NL: "Net Mahrez!"

Als een komeet schoot hij naar de top van de Jupiler Pro League, die Ilias Sebaoui. Het ondertussen 22-jarig jeugdproduct van Beerschot werd in het seizoen 2021-2022 voor de leeuwen geworpen en maakte meteen indruk. Een paar matchen later was de vinnige aanvaller al niet meer weg te denken uit de basis. En dat wierp zo zijn vruchten af: Sebaoui werd enkele maanden geleden opgeroepen voor de beloften van België én Marokko, maar koos voor Marokko.

Ilias Sebaoui 2 assists en MOTM

De Marokkaanse Belg maakte afgelopen zomer een transfer van Beerschot, waar hij vorig seizoen één van de meest waardevolle spelers van de Challenger Pro League was, naar Nederlands kampioen Feyenoord, waarna hij meteen werd uitgeleend aan Nederlandse tweedeklasser FC Dordrecht. Daar doet hij het zeker niet onaardig: tegen Helmond sport werd hij man van de match na twee mooie assists. Veel Feyenoord fans zien hem graag terugkeren volgend seizoen. Wij bundelden enkele tweets:

Bekijk hieronder één van zijn assists:

Ilias Sebaoui debuut Dordrecht

Bij zijn debuut voor Dordrecht maakte Sebaoui al meteen indruk: hij wist meteen te scoren. Bekijk hieronder zijn goal.

Ilias Sebaoui Instagram België-Marokko

Tijdens het WK supportererde de talentvolle winger voor Marokko. Dat Sebaoui tijdens de match lachte in z'n vuistje na het pijnlijke verlies van de Rode Duivels, werd behoorlijk duidelijk op zijn Instagram story:"Godzijdank, machtig Marokko!"

Ilias Sebaoui lacht Rode Duivels uit op Instagram Marokko België WK

Sebaoui in Anderlecht-truitje

Bij Anderlecht zijn ze zeker niet vies van een Belgisch talent met goede voetjes, maar blijkbaar is de liefde toch wat wederzijds. Vorige zomer verscheen er een video van Sebaoui op Instagram waarin hij een paars-wit truitje droeg van zijn vriend Francis Amuzu.

Nationale ploeg

Ilias Sebaoui heeft zowel de Marokkaanse als de Belgische nationaliteit. Onlangs werd hij opgeroepen voor de U23 van Marokko en hij ging ook in op die uitnodiging. De Beerschot-speler kwam uiteindelijk niet in actie omdat hij geblesseerd was. Deze selectie werd gezien als een eerste kennismaking met de Marokkaanse nationale ploeg. Selecties bij jeugdploegen zijn niet bindend, dus kan hij principe nog altijd voor de A-ploeg van België kiezen.

Over de keuze tussen beide landen zei Sebaoui het volgende: "Dat zou een hartverscheurende keuze zijn. In Marokko liggen mijn roots, mijn grootvader is er geboren. Maar ik ken het land uiteindelijk alleen maar vanop vakantie. Ik heb nog geen keuze gemaakt. Dat is ook nog niet aan de orde, denk ik."

Ilias Sebaoui

Ilias Sebaoui komt uit de jeugdopleiding van Beerschot. Hij debuteerde pas in december 2021 voor de eerste ploeg in een wedstrijd tegen KV Oostende. Sindsdien kreeg hij steeds vaker speelminuten, zo kwam hij tien keer in actie in de Jupiler Pro League en wist hij drie keer te scoren. Hij was één van de enige lichtpunten op Het Kiel vorig seizoen, in een anders heel donker jaar voor Beerschot. Zijn goede prestaties bleven niet onopgemerkt en al snel moest de 21-jarige aanvaller een keuze maken voor welk land hij wil uitkomen.

Radja Nainggolan

Sebaoui liet zich een poos geleden uit over aartsrivaal Antwerp. Zo wisselde hij na de derby zijn truitje met Radja Nainggolan. "Nainggolan zei me dat hij mijn ontwikkeling al een tijdje van nabij volgt en dat hij trots is dat een jongen van de stad Antwerpen bij Beerschot is kunnen doorbreken. We hebben ook shirtjes geruild. Of ik dat van hem ga ophangen? Nee, ik zal nooit een Antwerp-shirt in mijn huis ophangen. Ik houd het bij voor mijn collectie. Dat zijn mooie herinneringen voor later", vertelde Sebaoui destijds bij de Gazet van Antwerpen.

ilias sebaoui nainggolan

Antwerpse derby

Beerschot verloor toen trouwens die Antwerpse derby met 2-1. Het was een knotsgekke wedstrijd met enkele controversiële fases. Beerschot-talent Ilias Sebaoui was de man van de wedstrijd volgens de supporters, maar na de match ging het maar over één iets: de niet-gegeven penalty voor Beerschot. "Ik ga niet snel liggen in de 16 en als ik niets voelde had ik de bal gewoon kunnen binnentrappen, de ref heeft ons geflikt", vertelde de 21-jarige middenvelder toen na afloop van de wedstrijd.

sebaoui penalty