40-jarige ex-Rode Duivel blijft knallen in 3e Provinciale, nu al 8 goals én 96 treffers in 3 seizoenen

Wij van Voetbalflitsen houden met argusogen alle clubs en spelers van de Jupiler Pro League in de gaten. Maar ook clubs in lagere reeksen en ex-Jupiler Pro Leaguesterren verdienen onze aandacht. Deze keer hebben we gekozen voor een ex-doelpuntenmachine uit de Jupiler Pro League. Ons oog viel op voormalige KRC Genk-speler én Rode Duivel Kevin Vandenbergh, die momenteel nog steeds actief is in Derde Provinciale. 

Kevin Vandenbergh Ramsel FC

Na zijn schitterend seizoen van twee jaar geleden, waarin hij maar liefst 59 doelpunten scoorde, ging Kevin Vandenbergh vorig seizoen gewoon op hetzelfde tempo verder. Vandenbergh reeg ook in Derde Provinciale de doelpunten aaneen en klokte uiteindelijk af op 29 goals. Exact 50% van de gemaakte doelpunten van Ramsel, dat eindigde op plek tien. En ook dit seizoen is de voormalige Genkie lastig te stoppen: na zes speeldagen trof hij al acht keer raak. Daarmee moet hij enkle Tim Leemans (11) van KFC Lint voor zich dulden.Ramsel staat daarmee op een mooie vijfde plaats. In totaal staat de teller van Vandenbergh op 96 goals in drie seizoenen. Op klasse staat geen leeftijd, zeggen ze dan.

Kevin Vandenbergh carrière

Kevin Vandenbergh begon zijn carrière bij KVC Westerlo en maakte daarna de overstap naar KRC Genk. Voor de club uit Limburg speelde hij 159 wedstrijden waarin hij 74 keer tot scoren kwam. Na een uitstekende periode van vier jaar maakte hij, voor 1,6 miljoen euro, de overstap naar Nederland. Hij kwam terecht bij Utrecht, maar daar kreeg zijn carrière niet meteen een boost. Op twee seizoenen tijd speelde hij amper 25 wedstrijden en trof hij maar vier keer raak. Na een teleurstellend avontuur keerde hij via Eupen en KV Mechelen terug naar België. Bij beide clubs liep het vlotjes en kon hij veel speelminuten verzamelen, alleen bleven de doelpunten wat achterwege. In twee jaar tijd scoorde hij maar negen keer en gaf hij zeven assists. 

Kevin Vandenbergh Westerlo

In 2012 volgde de terugkeer naar de club waar het voor Kevin Vandenbergh allemaal begon, namelijk KVC Westerlo. Op dat moment speelde de Antwerpse club in Tweede Klasse en met zeven doelpunten leidde hij de Kemphanen naar de promotie play-offs, maar daar liep het mis en kwamen ze net te kort om te promoveren. Vanaf dan had Kevin Vandenbergh zijn hoogtepunt al bereikt en ging het alleen maar bergaf. In 2016 ging hij bij Dessel Sport voetballen en zonder al te veel te spelen zat hij een jaar later alweer bij SC Aarschot. 

Vierde Provinciale

Na vier seizoenen bij SC Aarschot maakt hij in 2020 de overstap naar K Ramsel FC. Daar voetbalt hij nu nog steeds en is hij zelfs de kapitein. Volgens de gerenommeerde website rbfa.be scoorde Kevin Vandenbergh twee seizoenen geleden maar liefst 59 keer in de competitie. Het is dus duidelijk dat de inmiddels 40-jarige spits het scoren nog altijd niet verleerd is. Mede door zijn doelpunten werd K. Ramsel FC kampioen in Vierde Provinciale E in Antwerpen. Hij was goed voor meer dan de helft van de goals, want ze scoorden er toen 115 in totaal.

Kevin Vandenbergh Rode Duivels

Op zijn 21ste mocht Kevin Vandenbergh debuteren voor ons nationaal elftal. Onder Aimé Anthuenis mocht hij op 26 maart 2005 zijn debuut maken tegen Bosnië-Herzegovina. In dertien wedstrijden voor de Rode Duivels wist hij drie keer te scoren en één assist te geven. 

Hieronder vind je een video van een klein overzicht van de carrière van Kevin Vandenbergh, veel kijkplezier:

Ook interessant