Vorig jaar 33 goals... Ex-RSCA-spits van 38 zit ook nu al aan 6 treffers in 2de Provinciale

Er bestaan heel wat voetballers die hun hele carrière één club trouw bleven, zoals Francesco Totti en Paolo Maldini. Zij worden bij hun respectievelijke clubs gezien als echte iconen, maar het andere uiterste is niet minder mooi. Sherjill MacDonald speelde voor meer dan vijftien clubs in zes verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten en Zuid-Korea. De Nederlands-Surinaamse spits die in 2004 met RSC Anderlecht kampioen werd in Eerste Klasse, is op de gezegende leeftijd van 38 jaar nog steeds niet uitgevoetbald. 

Sherjill MacDonald competitiestart

Na een indrukwekkend seizoen, waarin MacDonald 33 keer het net wist te vinden en zijn club KV Hooikt kampioen werd, dachten velen dat hij met dit hoogtepunt zijn vaarwel zou zeggen tegen het voetbal. Niks is minder waar, want één maand voor zijn 39ste verjaardag heeft hij alweer zes keer gescoord in de eerste zeven wedstrijden in Tweede Provinciale. Hiermee staat de Nederlander derde in de topschutterstand. KV Hooikt staat mede dankzij zijn goals knap op de vijfde plek met twaalf punten, vijf punten achter leider VC Wilrijk. 

Sherjill MacDonald topschutter vorig seizoen

De 38-jarige spits scoorde afgelopen seizoen maar liefst 33 keer. Waanzinnige cijfers zijn dat en daarmee was hij vanzelfsprekend topschutter. Je weet wat ze zeggen: class is permanent. KV Hooikt eindigde afgelopen seizoen op een knappe vijfde plek en promoveerde via de eindronde.

Sherjill MacDonald carrière

Na Anderlecht speelde MacDonald onder andere in de tweede klasse van Engeland en zelfs vijf matchen in de Premier League bij West Brom. In het seizoen 2008/2009 kwam hij weer naar België en dat bij Roeselare. Na één seizoen maakte Sherjill MacDonald de overstap naar Beerschot. Hij speelde in totaal 92 wedstrijden voor de Kielse Ratten. Na een paar seizoenen in Amerika kwam hij naar Westerlo, en na twee seizoenen vertrok hij er weer. Tegenwoordig voetbalt hij bij KV Hooikt in Twede Provinciale.

Bekijk hieronder een hattrick van MacDonald voor Hereford United in League Two uit 2007/2008:

Ook interessant