121 matchen en 3 titels met RSCA: 36-jarige Braziliaan scoort heerlijke goal in 2e Nationale (VIDEO)

Rupel Boom won afgelopen weekend met 3-1 van KSK Tongeren en staat na negen speeldagen op een achtste plek in Tweede Nationale. Op zich niet zo'n speciale uitslag, maar wel als je weet dat een ex-Anderlecht-speler een schitterend doelpunt maakte voor de thuisploeg. Niemand minder dan Rubenilson dos Santos da Rocha, beter bekend als 'Kanu'!

Kanu ex-Anderlecht 

Ken jij Rubenilson Kanu nog? De kans is groot, want de nu 36-jarige Braziliaan speelde meer dan 150 wedstrijden in onze Belgische eerste klasse, waarvan 123 voor Anderlecht. Hij vertoefde uiteindelijk vijf jaar in Brussel, werd er drie keer kampioen en maakte zijn truitje ook nog nat voor Cercle Brugge en KV Kortrijk. De Braziliaan speelt ondertussen in Tweede Nationale bij Rupel Boom. Daar scoorde de Braziliaanse 'nummer 7' afgelopen weekend een schitterende goal tegen KSK Tongeren. Om nu te zeggen dat hij nog mee zou kunnen op het hoogste niveau, is te veel gezegd, maar je ziet wel dat hij nog steeds over dat talent bezit. Wat een goal!

Rubenilson Kanu goal Rupel Boom KSK Tongeren

"Ik waande me even weer in Anderlecht. Dit was inderdaad nog eens een doelpunt om in te lijsten. Ik hoop dat iemand het gefilmd heeft, want het zou zonde zijn mocht ik deze treffer niet kunnen herbekijken op video.”, aldus Rubenilson Kanu na zijn doelpunt én zege tegen KSK Tongeren in Tweede Nationale. Vorig seizoen kwam KFC Diest nog uit voor Derde Nationaler KFC Diest, die nu deels overgenomen werd door een Saoediër.

Zijn beste momenten uit de wedstrijd tegen KSK Tongeren:

Kanu Anderlecht voetbalveld tuin

Op het Instagram-account van Kanu zagen we eerder al hoe prachtig zijn tuin erbij ligt. Een kunstgras voetbalveld, tot in de puntjes afgewerkt. Het leverde de 36-jarige wel al problemen op, want de gemeente vroeg hem vorig jaar om het te verwijderen wegens gebrek aan een vergunning. Kanu nam alvast een advocaat onder de arm om het te bestrijden. Ondertussen is zijn voetbalveld nog steeds intact, zo blijkt.

@voetbalflitsen.be Ex-RSCA-kampioen Kanu heeft de tuin waar we allemaal van dromen 😍 #fyp#footballvideos#foryourpage#foryoupage#footballvideo#kanu#anderlecht#rsca#spikeball♬ origineel geluid - Voetbalflitsen België

Zoontje Kanu Anderlecht truitje

Zijn periode bij Anderlecht is Kanu alleszins nog lang niet vergeten: zo was zijn zoontje al meermaals te spotten in een shirt van paars-wit.

@voetbalflitsen.be Kanu won in het verleden 3 titels met Anderlecht en heeft de paars-witte kriebel doorgegeven aan zijn zoontje! 🟣⚪️ #fyp#foryourpage#foryoupage#football#soccer#anderlecht#rsca#rscanderlecht♬ Mas Que Nada - Sergio Mendes

Kanu Genk-Anderlecht

In het verleden zat Kanu een tijdje zonder club. Op Instagram blikte hij toen terug op zijn gouden periode bij Anderlecht én gaf hij aan dat hij het voetbal wel degelijk miste. In 2012 scoorde Kanu nog twee keer op het veld van KRC Genk in een 0-4 overwinning tegen Kevin De Bruyne en co. We zijn blij dat de Braziliaan opnieuw het voetbalplezier gevonden heeft!

Kanu Anderlecht zoekt ploeg

Kanu blikte terug op deze knalprestatie van Anderlecht op het veld van Genk:

Ook interessant